Fem Utmärkt Ski Resorts i Skandinavien

Fem Utmärkt Ski Resorts i Skandinavien

Skidåkning i Skandinavien kan mindre utvecklade för det mesta än skidåkning i Alperna och på andra håll i Europa, men det är långt i norr, vilket innebär att du nästan garanterat att hitta bra snö och villkor. Det finns en lång säsong så här långt norrut, och i vissa fall kan du även åka skidor i juni, både dag och ljus natt. Priserna är höga i dessa länder, och after ski är kanske bäst att undvika eller åtminstone begränsas om du inte har mycket djupa fickor. Men liftkort själva är ofta överraskande prisvärd, och ge tillgång till några härliga uncrowded sluttningar. Så varför inte överväga en skidsemester i Skandinavien? Här är fem utmärkta orter att komma igång på din forskning för att hitta din perfekta Scandinavian Skidsemester:

Hemsedal, Norge

Ibland kallas ”Chamonix i norr,” denna anläggning ligger i branta berg som står i skarp kontrast med de omgivande kullarna. Denna skidort finns tre timmar bort från Oslo. Det är ett utmärkt val för familjer, eftersom det finns en mängd olika skidåkning för nybörjare ända fram till dem som känner sig verkligen i sitt rätta element i backen, allt förpackat i ett ganska litet område.

Geilo, Norge

Detta är en härlig, lugn skidort, på raden tåg från Oslo till Bergen. Det har ganska begränsad men tillräckligt anläggningar och även om antalet körningar är begränsad – det finns endast ca 40 – villkor och snö här är perfekt för nybörjare och mellanliggande skidåkare.

Voss, Norge

Kullarna får inte vara den högsta här, men snön är fortfarande utmärkt och rikligt hela säsongen, och utsikten är fantastisk. Skidorten ligger precis vid kanten av fjordar och du kan sitta på berget och titta ut över Vangsvatnet – en vacker sjö genom vilken Vosso floden flyter innan den möter med Bolstadfjorden, och därifrån Nordsjön. Du kan också kombinera den här skidresa med ett besök i den historiska staden Bergen.

Levi, Finland

Långt upp i Lappland ligger detta ändamål bygga skidort. Det har tjugo sju miles pister väl lämpade för mellanliggande skidåkare, och om du är ovilliga att gå hem på kvällen, 17 körningar är upplyst, även om från mars är dagarna långa.

Riksgränsen

Denna anläggning ligger långt, långt norrut, 125 miles till polcirkeln. Det gör inte ens öppna förrän i mars, när vädret är något mer hanterbart och dagarna blir längre. Det finns bara ett fåtal pistade nedfarter, och hotell är begränsad, men det är ett paradis för dem som heli-ski eller njuta av en offpistäventyr. Varför inte vänta till juni, då du kommer att kunna spänna på dessa skidor eller att styrelsen inom ramen för en midnattssolen?

Så, oavsett din skicklighetsnivå och preferenser, är du skyldig att hitta vad du söker på skidbackarna i Skandinavien.