Segling till Skandinavien

Segling till Skandinavien

Skandinavien är en av de vackraste områdena i världen med snöklädda toppar, urskogar, bilden perfekt sjöar och charmiga städer. Ett av de bästa sätten att utforska allt som norra Europa har att erbjuda är på en kryssning.

Många kryssningar avseglade från England och bege dig till några av de finaste skandinaviska platser inklusive Oslo, Stockholm, Köpenhamn, Helsingfors och även S: t Petersburg i Ryssland.

Oslois Norges grundligt moderna huvudstaden. Staden är omgiven av en fjord och en stor skog och innehåller en charmig blandning av gammalt och nytt arkitektur som stolt sitter sida vid sida. Oslo är den perfekta stor stad att utforska till fots så att du lätt tillgång till stadens världsklass museer och attraktioner.

Stockholmis Sveriges vackra huvudstad består av terrakotta och saffran färgade byggnader som fångats mellan blå sjöar och vattendrag som gör Stockholm den magiska plats som det är. Stockholm är mycket en levande och modern stad känd för sina banbrytande design, eleganta mode och världsklass nattliv. Staden dock inte har förlorat sin gamla charm och Gamla Stan, Stockholms gamla stan, behåller sin labyrint av smala kullerstensgator som bara väntar på att utforskas.

Helsinkiis en av världens finaste havs städer och är den spännande Finlands huvudstad. Hamnen kan hittas i hjärtat av staden och det finns inget finare sätt att besöka än genom att komma ombord på ett kryssningsfartyg som glider majestätiskt över vattnet. Helsingfors känns annorlunda att många europeiska huvudstäder och uppnår sin svala och elegant utseende utan att någonsin verkligen försöker. Staden har gott om vackra Art Nouveau byggnader och museer som är bundna att glädja besökare.

St. Petersburgh är helt olik alla andra ryska staden som det besitter en mycket mer europeisk känsla än dess huvudstad Moskva. Staden byggdes av kejsaren Peter den store på platsen för ett träsk. Många på den tiden trodde att det var vansinne, men tiden har visat sig vara kejsaren rätt som staden har blivit en verkligt vacker stad tack vare sitt nätverk av kanaler och neoklassisk och barock arkitektur.